Baby- og Småbørnssvømning

 

Alle Baby- og Småbørnshold undervises i vores 34 grader varmtvandsbassin i Momentet Lystrup Svømme og Aktivitetscenter. Det giver de bedste rammer for hele familien, så voksne og børn kan plaske, lege og hygge i fælleskab med hinanden. Aktivitet imellem børn og voksne prioriteres højt på vores Baby- og Småbørnshold, der alle er programsat til ca. 25 minutters planlagt undervisning og 5 minutters individuel vejledning og leg.

Herunder kan du læse om alle vores tilbud til babyer og småbørn.

 

Babysvømning (2-5 mdr) (5-8 mdr) (8-12 mdr)

 

Der er ingen forudsætninger for at deltage på Babysvømning, hvor vores fokus er på at bevare barnets naturlige og medfødte vandglæde. Undervisningen bygges især op omkring forskellige sang- og sanselege, som selv de minste kan deltage i, og fokus er derved på vandtilvænning, elementskift og selvlivredning. Derudover vil forældre lære grundgrebene i svømning, samt blive introduceret til at dykke med barnet.

Ved tilmelding til Babysvømning tegner du et kontingent for en hel sæson. Medlemskabet starter på det hold, som er målrettet barnets alder (eks. 2-5 mdr). I takt med, at barnet bliver ældre, vil vi hjælpe jer med at blive flyttet til et hold, hvor undervisningen er tilpasset alder (5-8 mdr eller 8-12 mdr).

Tilmelding 2-5 mdr.

Tilmelding 5-8 mdr.

Tilmelding 8-12 mdr.

 

Supersvømmere 1-2,5 år (1 barn og 1 voksen)

 

Der er ingen forudsætninger for at kunne deltage på Supersvømmere. Vi synger forskellige sanglege med tilhørende bevægelser og øvelser, der alle er med til at stimulere og udfordre barnet. Vi har fokus på selvlivredning, elementskift, fremdrift og dyk, og alle øvelserne vil tage udgangspunkt i barnets alder samt motoriske kunnen. 

Tilmelding

I øjeblikket har vi ledige pladser på følgende Supersvømmere-hold:

Alle tider for Supersvømmere kan findes her ved at skrive "Supersvømmere" i søgefeltet.

 

Søheste 2-4 år (1 barn og 1 voksen)

 

Der er ingen forudsætninger for at kunne deltage på Søheste, og man behøver derfor hverken at have gået til Babysvømning eller deltaget på et af vores andre småbørnstilbud for at kunne følge med. Det primære formål med undervisningen på Søheste er at gøre barnet tryg ved svømning, skabe vandglæde og selvstændighed. Med udgangspunkt i forskellige temalege inddrages øvelser, så barnet lærer at springe, dykke og bevæge sig i vandet. På holdet vil der også være fokus på selvlivredning.

Tilmelding

I øjeblikket har vi ledige pladser følgende Søheste-hold:

Alle tider for Søheste kan findes her ved at skrive "Søheste" i søgefeltet.

 

Blåmuslinger 2-4 år (1 barn og 1 voksen)

 

Holdet er for meget vandglade børn i alderen 2-4 år, som har forudsætninger for at kunne dykke, flyde, springe og blive udfordret på selvstændighed i vandet. Børn på dette hold vil således typisk have svømmeerfaring fra enten Supersvømmere eller Søheste-holdene. Vi udfordrer børnene gennem sang- og temalege, med det formål at videreudvikle deres svømmefærdigheder og selvstændighed. Barnet lærer desuden at svømme med og uden bælte.

Nuværende pris gældende fra 1. april 2023: 735 kr.
Pris for hel sæson: 2.100 kr.

Tilmelding

Blåmuslinger tilbydes 2 gange om ugen på følgende tidspunkter:

 

Haletudser 3-5,5 år (1 barn og 1 voksen)

 

Der er ingen forudsætninger for at kunne deltage på dette hold. Haletudseholdet er for alle børn i alderen 3-5,5 år, der endnu ikke er parate til at svømme på et hold uden forældre. Mor eller far er således med i vandet til at støtte barnet i svømmeundervisningen, så vi sammen kan videreudvikle barnets svømmefærdigheder og fremdrift gennem lege og temaøvelser.

Formålet med Haletudser er primært, at barnet finder så meget glæde og tryghed ved svømning, at det den efterfølgende sæson kan starte på et af vores børnehold. Vi lægger værdi i at tilrettelægge undervisningen på Haletudser, så børnene i de sidste måneder af sæsonen bliver så selvstændige, at forældrene langsomt sluses ud af holdet. Dette er med henblik på, at børnene den efterfølgende sæson er 100 % klar til at gå til svømning uden mor eller far i vandet.

Tilmelding

I øjeblikket har vi ledige tider på følgende Haletudser-hold:

Alle tider for Haletudser kan findes her ved at skrive "Haletudser" i søgefeltet.

 

Neonfisk søskendehold 6 mdr - 5 år (2 voksne og 2 børn)

 

Søskendeholdet Neonfisk er for familier med 2 mindre børn og holdet giver mulighed for at hele familien kan svømme på samme tid. Alderen spænder bredt, men undervisningen vil tage højde for forskellen i børnenes alder og motoriske kunnen, og sikre at alle svømmere udfordres uanset niveau. Holdet vil yderligere fokusere på vandtilvænning, elementskift, udvikling af svømme- og motoriske færdigheder samt selvstændighed. Der vil også være god mulighed for familiehygge og leg!

Tilmelding

Neonfisk tilbydes hver lørdag fra kl. 8.00-8.30, og I kan tilmelde jer her.

 

Adgangsgivende armbånd

 

Ved oprettelse og køb af kontingent skal ALLE investere i et adgangsgivende armbånd. Dette købes i forbindelse med tilmeldingen, men kan også findes i vores webshop. Armbåndet kan afhentes ved vores frontdesk i Momentet Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter inden sæsonen starter.

Pris: 150 kr.

 

Holdet starter/slutter

 

Sæsonen starter fredag den 12. august 2022, og slutter torsdag den 22. juni 2023. Holdoversigt og ferieplan kan findes her på hjemmesiden, eller i fysiske udgaver i vores frontdesk ved Momentet Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter.

 

Praktiske oplysninger særligt for Babysvømning

 

De første gange i svømmehallen kan være meget trættende for babyen grundet de mange sanseindtryk, hvorfor de første svømmeture ofte er kortere end selve lektionen på 30 minutter. I opfordres derfor til at lytte til jeres barns signaler, og gå op før tid, hvis barnet virker træt og overstimuleret.

Mange svømmehaller benytter sig desuden af Neopren blebadebukser, da disse er med til at forhindre uheld i badevandet.

Lystrup Svømning har valgt at kræve blebadebukserne – både for at gøre svømmeoplevelsen mere bekymringsfri for forældre og instruktører, der ikke skal bekymre sig om uheld i vandet, men også for at undgå nedlukning og rensning af bassinet.

Blebørn har derfor kun adgang til vores svømmebassiner, hvis de er iført engangsbadeble og Neopren blebadebukser. Blebadebukserne – og -dragterne fra Neopren har en bred kant som sidder tæt ved ben og mave, så der ikke kan ske lækage, og de er samtidig smidige, hvilket gør dem nemme at få både af og på. Disse kvaliteter giver desuden god komfort for børnene.

Neopren blebadetøj kan købes i Lystrup Svømnings webshop eller ved vores frontdesk i Momentet Lystrup Svømme og Aktivitetscenter. Neopren blebadetøj sælges desuden fra flere andre steder såvel online som i butikker.

Vores omklædningsrum indeholder pusleborde, badekar og klapvogne til badeområderne.

 

Tilmeld jer her