Svømning for børn og unge 8-17 år

 

Lystrup Svømning tilbyder svømning og unge i alderen 8-17 år på flere forskellige niveauer. I undervisningen lægger vi særligt vægt på, at:

Herunder kan du læse om de mange sjove svømmetilbud for børn og unge. Al svømmeundervisning for børn og unge på 8-17 år foregår i vores 25-meter bassin.

 

Sværdfisk 9-14 år (begyndere)

 

Sværdfisk er for større børn og unge, der ikke har gået til svømning før, eller som har brug for indlæring af svømning på begynderniveau. 

Barnet introduceres til crawl, rygcrawl, flydning, dykning, vejrtrækning og spring. Ved børn, der er utrygge ved vandet, tager vi os tid til vandtilvænning og hjælper barnet til at blive selvstændig i vandet. Efter endt sæson forventer vi, at barnet/den unge som minimum kan svømme 300 m på 30 minutter.

Tilmelding

Sværdfisk tilbydes 2 gange om ugen på følgende tidspunkter:

 

Makreller 8-11 år (øvede svømmere)

 

På Makreller er det ikke tilladt at bruge svømmebælte. Alle børn, der starter på makreller, skal kunne svømme 50-100 m crawl eller rygcrawl i samme tempo og uden pause. Oftest har børnene tidligere svømmet på et Guldfisk-hold, inden de bliver Makreller.

Børnene undervises i teknik på højere niveau i brystsvømning, crawl, rygcrawl, dykning og hovedspring. Der lægges vægt på svømning og svømmerelaterede øvelser. Efter endt sæson forventes barnet som minimum at kunne svømme 800 m på 30 minutter.

Tilmelding

I øjeblikket har vi ledige pladser på følgende Makrel-hold:

Alle tider for Makreller kan findes her ved at skrive "Makreller" i søgefeltet.

 

Sild 8-11 år (meget øvede svømmere)

 

Sild er for børn, der er særligt gode svømmere, som vil blive undervist i brystsvømning, butterfly, crawl og rygcrawl på et meget øvet niveau og med fokus på at optimere teknikske færdigheder. Børnene kan her have gået på et Guldfisk- eller Makrel-hold, hvis de tidligere har svømmet i Lystrup.

Undervisningen suppleres med samarbejds- og svømmerelaterede aktiviteter som vandtrædning, dykning, startspring, saltovendinger mm. Efter endt sæson forventes svømmeren på 45 minutter at kunne svømme minimum 1200 m.

Tilmelding

Sild tilbydes hver tirsdag fra kl. 17.00-17.45, og du kan tilmelde dig her.

 

Rødspætter 10-14 år (let-øvede svømmere)

 

Rødspætter er for let-øvede svømmere i alderen 10 – 14 år.  Rødspætter kan typisk ses som en udvikling af Sværdfisk-holdet, men generelt er holdet for allebørn og unge med et let-øvet kendskab til svømning.

Der øves forskellige stilarter med særlig fokus på, at svømmerne får den rette svømmestilling, lærer at svømme med korrekt vejrtrækninge samt i løbet af sæsonen mestrer at svømme flere baner i træk af samme stilart. Derudover trænes spring og dykning med forskellige formål. Efter endt sæson forventer vi, at svømmeren som minimum kan svømme 700 m på 45 minutter.

Tilmelding

Rødspætter tilbydes hver torsdag fra kl. 17.00-17.45, og du kan tilmelde dig her.

 

Rovfisk 11-15 år (let-øvede/øvede svømmere)

 

Rovfisk-holdet er for større børn og teenagere, der vil blive dygtige svømmere og som vil blive undervist i alle svømmearterne (crawl, rygcrawl, brystsvømning og butterfly), vandtrædning, saltovendinger, bjærgning, hovedspring og udfordrende dykkeøvelser. Undervisningen suppleres med forskellige samarbejdsaktiviteter. Efter endt sæson forventes svømmerne som minimum at kunne svømme 1100 m på 45 minutter.

Tilmelding

Rovfisk tilbydes hver torsdag fra kl. 17.00-17.45, og du kan tilmelde dig her.

 

NextLevel Swim 14-17 år (øvede svømmere)

 

NextLevel Swim er for teenagere, der er gode svømmere og som ønsker at optimere deres teknikske færdigheder og kondition. Den svømmetekniske undervisning suppleres med forskellige samarbejdsaktiviteter og andre svømmerelaterede aktiviteter, herunder vandtrædning, saltovendinger, bjærgning, hovedspring og udfordrende dykkeøvelser. Derudover vil der på holdet også være enkelte styrketræningsøvelser på land og i vand. Efter endt sæson forventes svømmerne mindst at kunne svømme 1500 m på 45 minutter.

Tilmelding

NextLevel Swim tilbydes hver onsdag fra kl. 17.45-18.30, og du kan tilmelde dig her.

 

Adgangsgivende armbånd

 

Ved oprettelse og køb af kontingent skal ALLE investere i et adgangsgivende armbånd. Dette købes i forbindelse med tilmeldingen, men kan også findes i vores webshop. Armbåndet kan afhentes ved vores frontdesk i Momentet Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter inden sæsonen starter.

Det adgangsgivende armbånd koster 150 kr.

 

Sæsonen starter/slutter

 

Sæsonen starter fredag den 12. august 2022, og slutter torsdag den 22. juni 2023. Holdoversigt og ferieplan kan findes her på hjemmesiden, eller i fysiske udgaver i vores frontdesk ved Momentet Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter.

 

Tilmeld dig her