Aquafitness for gravide

Aquafitness for Gravide       

Momentet Lystrup Svømme og Aktivitetscenters formål med træning for gravide er at skabe velvære i kroppen, så du kan føle dig bedre tilpas, mens du er gravid. Træningens mål er at bibeholde motion og bevægelse under graviditeten, således at du er bedre rustet til fødslen og tiden efter.

 

Varieret træning gennem hele graviditeten

AquaFitness giver alle gravide mulighed for at dyrke mål- rettet motion igennem hele graviditeten. Træning i vand er ideel for gravide, da vægten af maven ‘ophæves’, så du kan koncentere dig om at træne og styrke din krop. Følelsen af vægtløshed gør, at du kan træne uden at føle dig overbelastet eller træt.

Er du i tvivl, om du i din situation kan holde til træningen, så anbefaler vi, at du tager en snak med din læge. Derudover er det vores klare anbefaling, at du mærker efter, hvad netop du kan holde til – ingen graviditeter er ens og vores instruktører tilrettelægger programmet således, at du altid kan lave øvelserne i dit helt eget tempo med den intensitet, der passer dig.

 

I undervisningen lægger vi vægt på, at:

 

Træningstider

AquaFitness for Gravide tilbydes 5 gange om ugen - 4 gange i vores varmtvandsbassin og én gang i 25-meter bassinet. 

vamrtvandsbassinet har vi følgende træningstider:

25-meter bassinet træner vi på følgende tidspunkt:

Du kan frit vælge mellem de fem tider, og dermed selv bestemme din ugentlige træningsmængde. AquaFitness Gravide tilbydes 4 gange om ugen i varmtvandsbassin og 1 gang om ugen i vores 25- meter bassin.

 

Priser

Du kan tilmelde dig AquaFitness Gravide ved køb af enten 12-turs eller 20-turskort.

Et 12-turskort koster 1.155 kr., og du tilmelder dig her.

Et 20-turskort koster 1.920 kr., og du tilmelder dig her.

Enkeltbillet kan købes i vores Front Desk efter brugt klippekort : 100 kr

Ved køb af 12-turs- eller 20-turskort har du adgang til alle fem ugentlige træninger på AquaFitness Gravid.

 

Fokus på bækken og Plus Size

Som det fremgår af træningstiderne ovenfor vil to af træningsgangene have et særligt fokus - om mandagen særligt på bækkenet, og torsdag formiddag særligt på Plus Size gravide.

Særligt fokus på træning af bækken:

Mandag vil der være et større fokus på træning af bækkenet. Mange gravide oplever i løbet af deres graviditet ømhed over lænden og/eller i bækkenet. Ofte skyldes det, at du begynder at gå med mindre skridt. Derved kan du komme til at gå uden at have nogen bevægelse i ryggen og dette kan medføre ømhed i lænd og bækken. Ved træning i varmtvandsbassin, vil du opleve at dine led holdes varme under hele træningen. Du får derved en mere smidig fornemmelse, når du laver øvelserne.

 

Træning med særligt fokus på Plus Size:

Torsdag morgen er vores plus sizes hold. Holdet er målrettet dig, som er gravid og har overvægtsproblemer. Træning på dette hold har igennem bevægelser i vand et øget fokus på at bryde overvægtens onde cirkel. Motion kan have betydning for din babys udvikling, og kan derfor potentielt beskytte udvikling af overvægt, type-2-diabetes og andre livsstilssygdomme senere i livet. Alle er velkommen til AquaFitness Gravid træning torsdag morgen, dog med tanke på at træningen er specialiseret til plus size gravide.

 

Retningslinjer for kontingent

 

Holdet starter/slutter

Holdet starter fredag den 12. august 2022, og sidste træningsgang er torsdag den 22. juni 2023.

 

Praktiske oplysninger vedr. opstart på holdet

Vi har åbent for tilmeldinger gennem hele vores sæson. Bemærk dog lukningsperioder i ferieplanen!

Køber du et klippekort før sommerferien, så kan klippekortet også bruges, når svømmehallen åbner igen på den anden side af sommerferien. Vær dog opmærksom på ændrede træningstider, når den nye sæson starter. 

Instruktørerne er forberedte på at tilrettelægge undervisningen, så du får noget ud af træningen uan- set, hvor langt du er henne i din graviditet, hvorfor du kan starte på holdet både, når du er langt fra og tæt på din terminsdato.

 

 Tilmeld dig her